Merkelige varianter

De mange forskjellige ballspillene som finnes fungerer godt for å få seg litt mosjon, mange av ballspillene krever ikke så mye kondisjon og passer derfor de fleste. Volleyball har blitt ganske populær måte å holde seg litt i form på, her har man igjen ganske mange forskjellige varianter så man finner sikkert en variant som passer en selv. Men selvfølgelig kreves det en god del om man skal satse på denne sporten i konkurranse sammenheng, da må det mye trening til samme som all idrett.

Footvolley

En ganske artig variant er jo footvolley som Brasilianeren Octavio de Moreas fant opp i midten av 60 tallet på stranden Copacabana Beach som ligger ved Rio de Janeiro. Denne varianten har omtrent de samme reglene som strand volleyball, forskjellen her er at man ikke får bruke hendene og ballen er byttet ut med en fotball.

Footvolley
Footvolley

Grunnen til at denne varianten ble til var at det var forbudt å spille fotball på strendene, men volleyball banene var åpne. Det var da Moreas kom på ideen med footvolley. Spillet spredte seg ganske fort til de nærliggende landene som også hadde de samme reglene på strendene. I den første tiden var det fem spillere på hvert lag, men etter hvert som flere profesjonelle fotballspillere deltok i dette spillet senket man antallet flere ganger. I dag er det stort sett bare to som spiller på hvert sitt lag. Den første internasjonale konkurransen som ble holdt utenfor Brazil var på Miami Beach i 2003. Det ble da arrangert en Fitness festival på stranden og man benyttet anledningen til å holde footvolly mesterskapet samtidig. Dette førte til at man ble oppmerksom på idretten over det meste av verden og de hadde også en turnering i 2016 under sommer OL for å promotere sporten. I Amerika har de startet ett eget Pro Footvolley Toure opplegg, det ble etablert i 2008 og den første konkurransen ble holdt på Hollywood Beach. Det var nesten 5000 deltagere under dette første arrangementet og det førte til at sponsorene villig kom til for å støtte det hele. Neste år ble det arrangert sammen med en musikkfestival og populariteten økte kraftig, lag i fra Europa kom til og deltok. Med godt over 7000 tilskuere ble dette en stor suksess som de holder gående enda.

Asia

Spillet har også spredt seg til Asia og de har en egen cup som de kaller Idol Star Atletics Bowling Archery Rhytmic Gymnastic Foot Volleyball Championship, et ganske langt navn ja. Dette mesterskapet har mange forskjellige øvelser og det er ikke før i de siste årene at footvolley har kommet inn i programmet.

Footvolley
Footvolley

Men det er flere land i Asia som har sine egne serier og cuper da de også har mange fine sandstrender som det egner seg godt å spille på. Men man har også en innendørs variant av spillet så man trenger nødvendighves ikke en strand for å kunne spille. Spillet er i dag spredt over det meste av verden og har blitt en veldig populær variant av volleyball.

Kanskje du også liker…

© 2021 uisvolley