Morsomt med volleyball

Det at volleyball har blitt ett populært ballspill er det ingen tvil om, morsomt er det jo også.

Her kan familien spille på sin egen lille flekk utenfor huset eller foran garasjen, eller man kan samle noen venner og ta en runde. Man trenger ikke være idrettsatlet i dette spillet for å ha det morsomt for det behøves ikke å være noe særlig anstrengende samtidig som det jo er en morsom måte å få beveget kroppen litt.

Artige varianter av volleyball

Volleyball spill finner man jo omtrent over alt i verden, noen med noen utrolige artige varianter som man da gjerne kan prøve seg på hjemme. Det blir nok en utrolig morsom opplevelse for de fleste som er med på disse variasjonene som finnes.

Artige varianter av volleyball
Artige varianter av volleyball

En av disse variantene heter Newcomb ball og blir også gjerne kalt Nuke`em, dette er en variant som spesielt egner seg for barna. Det var Clara Baer som startet opp med denne varianten i 1895 i New Orleans og hun var den første kvinnen som da lagde sin egen variant av volleyballen. Hun var gym lærer på en barneskole og så muligheten med denne varianten til å la barna ha det gøy samtidig at de fikk god trening, her skal man kaste ballen i stedet for å slå den over til motstanderne. Det var ikke noe fast antall spillere på hvert lag, det var størrelsen på banen som var det avgjørende her. Varianter igjen av reglene ble gjort med tiden og man gjorde en variant med at man ble tatt til fange om man mistet ett poeng og ble ikke frigitt igjen før laget igjen hadde tatt ett nytt poeng. Sikkert en utrolig morsom variant for de minste dette.

Sepak Takraw

I Asia har de også laget sin egen variant av volleyball spillet, det kalles Sepak Takraw og kan minne mye om foot volleyball. Her er det kun lov å bruke hode, bryst, kne og føttene til å få ballen over til motstandernes side. Denne varianten har sin opprinnelse helt tilbake i fra 1500 tallet og ble da spilt en del i Sumatra området.

Sepak Takraw
Sepak Takraw

I denne varianten kreves det nok en god del mere fysisk form for deltagerne da det er om å gjøre å hoppe høyest mulig for så å sparke eller nikke ballen over til den andre siden. Men en artig variant dette også som er ganske utbredt blant ungdommene i Asia. Varianten har nå spredt seg godt rundt omkring i verden også og det er ISTAF eller Internasjonal Sepak Takraw Federasjon som styrere ligaer og cuper rundt omkring i verden. Ballen som brukes i denne varianten er ulik den som vanligvis brukes innen volleyballen, den er laget av syntetisk fiber og er ganske hard. Det er nok ikke akkurat smertefritt å nikke eller sparke denne ballen hardt over nettet. Også i denne varianten kan man bruke ulikt antall spillere på hvert lag, normalt er det tre spillere på hvert lag men varianter med både to og fire forekommer også. Det er det laget som vinner to av tre runder som tar seieren og det spillet opp til 21 poeng.

Kanskje du også liker…

© 2021 uisvolley