Uvanlige volleyball stiler

Att volleyball har blitt en populær sport verden rundt er det ingen tvil om, det har også medført til at det har kommet flere typer av volleyball som også blir stadig mere spredt og man har da fått ganske mange forskjellige ligaer innen sporten. Noen av disse variantene spilles i kun lokale områder mens andre igjen har spredt seg rundt omkring i verden og bringer mye moro og glede både til spillerne og til publikum.

Hoover ball

En av disse variantene ble lagd av en av president Herbert Hoovers personlige trenere, og det var for å holde presidenten i form. Ballen som blir brukt i Hoover ball er vesentlig tyngre og større enn den vanlige volleyballen, den veier 2,7 kilo og netter er plassert 2,4 meter over bakken.

Hoover ball
Hoover ball

Her bruker man reglene som ligner det man bruker i tennis, man kaster ballen over nettet og da er det om å gjøre å ta den før den går i bakken og kaste den tilbake. Her må man være fysisk sterk for ballen er ganske tung og man merker det virkelig i musklene etter noen minutters spill. Varianten ble til i 1928 etter en tur til Sør Amerika hvor presidenten så ett spill som heter Bull in the Ring, dette spillet ble da spilt av soldatene om bord på en av marinens båter. Her brukte man en ball som veide hele fire kilo, men soldatene var nok i mye bedre fysisk form så det klarte de bra.

Regler

Man får poeng om man klarer å få ballen ned i bakken på motstandernes side eller om de ikke klarer å returnere ballen over nettet igjen. Man må kaste ballen tilbake i fra stedet man fanger den, det er ikke lov å løpe med ballen. Men kvinnene kan kaste ballen innbyrdes i laget en gang før den må over nettet igjen. Om det er mere enn fire spillere på hvert lag skal det brukes to baller som hele tiden skal være i spill, kan bli noen artige episoder her vil jeg tru.

Snow volleyball

En av variantene som absolutt passer oss her i Norge er snow volleyball, for snø har vi som regel nok av hver vinter. Reglene her er ganske lik reglene i sand volleyball og det er Australieren Martin Kaswurm som startet denne varianten da han satte opp en bane utenfor restauranten sin i Australia.Varianten ble fort populær i området rundt Wagrain som er området rundt der han hadde sin restaurant. Det spredte seg fort og allerede året etter ble det arrangert den første Snow Volleyball Toure.

Snow volleyball
Snow volleyball

Varianten ble etter hvert godkjent av det Australske Volleyball Confederation og deretter spredte varianten seg over til Europa og kom inn under The European Volleyball Confederation. Det ble da arrangert flere snow volleyball turneringer rundt omkring i Europa og varianten ble stadig mer og mer populær. Da spesielt i de landene og områdene som har mye snø om vinteren. Man har startet arbeidet med å få denne grenen inn i OL sitt vinter program, så da er det bare å vente på at de klarer det for en artig variant er det jo.

Kanskje du også liker…

© 2021 uisvolley