Volleyball i Amerika

Ballspillet volleyball har blitt en ganske populær idrettsgren verden rundt. Med sine mange forskjellige varianter har volleyball spillet vokst seg store rundt omkring i verden. Selv om det er et godt stykke frem til den samme populariteten som fotballen, er den høyt oppe på listen over antall utøvere som driver på med ball sport. Det er de forskjellige volleyball foreningene verden rundt har ansvar for sitt lands oppsett av cuper, ligaer og kampoppsett.

USA Volleyball

Det var jo i Amerika at volleyballen startet opp på slutten av 1800 tallet og spillet ble sakte men sikkert spredt rundt omkring til de andre statene. Dette førte frem til organisasjonen USAV som står for USA volleyball, de ligger igjen under FIVB som er en forkortelse for Federation Internasjonale de Volleyball og USOC som er United States Olympic Committe. De har hovedkontor i Colorado Springs som ligge i staten Colorado og tar seg av alt av volleyball i Amerika.

USA Volleyball
USA Volleyball

Man har ett eget opplegg for junior volleyballen som da passer for de yngste utøverne, her er det gjerne organisasjoner som YACA, kirker og Amateur Athletic Union som står for de lokale arrangementene. Her legger man ned mye arbeid for å hjelpe den yngste gruppen fremover innen volleyball, de lager også cuper og andre type konkurranser samt legger til rette for lagene som vil være med i Junior OL. Det satses også mye på de minste med tanken på videre spill når de så kommer inn på High School og College som igjen videreutvikler spillerne og de beste blir klare for proff spille etter hvert.

Amateur Athletic Union

Amateur Athletic Union ble stiftet i 1888 av William Buckingham Curtis for å ivareta de yngstes sportslige opplegg. Her kom også volleyballen for juniorene inn ganske fort for man så behovet for ett eget opplegg for de yngste. De tok seg av de fleste idrettsgrener som er for juniorene og gjorde en god jobb for dem selv om det også var mange som var kritiske til opplegget deres i perioder. Når man ser på antall unge utøvere i USA er det jentene som dominerer volleyballen, det har blitt ett utrolig populært tilbud for dem som de gjerne benytter seg av.

Amateur Athletic Union
Amateur Athletic Union

NFHS

De som tar seg av High School volleyballen er National Federasjon of State High School Association eller NFHS. Organisasjonen ble etablert i 1920 og de holder til i Indianapolis som ligger i Indiana. oruten å ha ansvaret for volleyballen har de også 16 andre idrettsgrener som de også styrer. Det er 50 stater som er medlemmer her og det er med over 19500 skoler med over 12 millioner elever som deltar i organisasjonens program. De sørger for å kurse trenere og andre innen volleyballen som da skal ta seg av denne aldersgruppen på beste måte. De har en viktig oppgave med og følge opp de som viser talent i så ung alder, det å kunne motivere dem og hjelpe til med riktig trening er jo en veldig viktig faktor nåe de er så unge. Des bedre rustet de er når de så kommer inn på College School des lettere blir overgangen for dem.

Kanskje du også liker…

© 2021 uisvolley