Volleyball i Australia

Australia har som de fleste steder i verden også tatt inn det populære ballspillet volleyball og har sine egne serier, cuper og ligaer på lik linje som resten av verden. Hoved seriene her er delt opp i to grupper.

Det er Volleyball Sør-Australia og volleyball Vest Australia som det da konkurreres i. De ligger begge under den nasjonale organisasjonen som kalles Australian Volleyball Federation som da styrer alt av volleyball i Australia.

Varianter

Australia har som de fleste steder sine egne varianter av volleyball som da gjerne har sine egne serier og cuper. De fleste starter opp med det man kaller back yard volley som da foregår på ens egen hageflekk eller foran garasjen, har lærer man det grunnleggende innen sporten sammen med venner og familie.

Varianter
Varianter

Så har man den uhøytidelige varianten casual volley. Her er det bare vennskaps kamper som ikke teller annet en at man har det moro sammen. Så har man familie volley som da omfatter hele familien som da gjerne er på det samme laget og spiller mot andre familier. Dette foregår mest på det lokale planet og er også en uformell konkurranse, men kanskje ikke for deltagerne som da gjerne vil slå nabo familiene. Barne-volleyball har sitt eget opplegg hvor det er lagt godt til rette for de minste. Her er det volleyball forbundene som tar og legger opp samlinger og konkurranser for de minste. Det er jo viktig at de minste får den rette oppfølgingen med lek og motivasjon innen volleyballen. Også her er det kun lokale arrangementer som det gjelder og da selvfølgelig skal det bare være lek og moro for barna.

South Australia Volleyball

Hoved forbundet for Syd Australia har ansvaret for alle volleyball kamper og oppsett i den delen av Australia. De setter opp nybegynner programmet som da gjerne omfatter de minste barna og de noe større som ikke har spilt volleyball før. Dette gjelder da vanlig innendørs volleyball samt utendørs og strand volleyballen. De får stadig økning av medlems antallet for mange foreldre ser behovet med å få barna ut og få litt fysisk aktivitet, dette er jo en flott mulighet til å kombinere lek og idrett på. Det er satt opp flere cuper eller turneringer for de yngste, Spikezone, Summer league, Beach Series, School cup, Beach festivals og schools festivals er de mest vanlig variantene for barna.

Australia Volleyball
Australia Volleyball

Dette er ganske store arrangementer som omfatter flere hundre barn på de største tilstelningene og det er skikkelig morsomt for de lagene som klarer å bringe en pokal hjem til klubben eller til skolen de spiller for.

Proffene

I SA Volleyball League er det de yngre proffene som spiller på høyeste plan og i denne serien er det åtte lag som konkurrerer om det gjeve gullet ved sesongslutt. De som ligger på topp i årets serie er Flinders University Volleyball Club med MT Lofty ikke så langt bak. Dette er da den høyeste ligaen innen Universitets ligaen og konkurransen her er ganske hard da det stadig knives om hvilken skole som er best.

Kanskje du også liker…

© 2021 uisvolley